Minden, amit a tavaszi gumicseréről tudni érdemes
2016. április 01. írta: Avalon Car(e) Services

Minden, amit a tavaszi gumicseréről tudni érdemes

Olyan hirtelen lett 0 fokból 15 fok, hogy bár nyilván felkészülünk a gumicsere-időszakra, mégis szinte meglepetésszerűen ébredtünk rá, hogy itt az idő. Ilyenkor megugrik a szerviz látogatottsága is, reggeltől estig csak gumit cserélünk. Magyarországon azért jellemző, hogy nem mindenki hozza szervizbe az autóját gumit cserélni, főleg ha van elég felnije. Kerék le, kerék fel és kész.

_mg_7298.jpg

De azért nem árt pár dologra odafigyelni, mielőtt házi barkácsba kezdünk. Ezért adunk néhány tippet azoknak, akik erre a hétvére tervezik átpatkolni a járgányt. 

  • Ne halogassuk. Tényleg ne. Mivel a téli gumik magasabb hőmérsékleten könnyebben kopnak, ezért a téli időjárástól megviselt gumiink igen hamar balesetveszélyes károsodást szenvedhetnek. Ráadásul ha időben cseréljük őket, elkerülhető a túlzott mennyiségű kopás és akár két szezont is kihúzhat a gumikészletünk.
  • Akár otthon cseréljük a gumit, akár szervizben, általában a cserekészlet a garázsban/kamrában/padláson végzi a következő váltásig. De nagyon nem mindegy, hogy tároljuk. Az például kapásból érdemes elfelejteni, hogy zárt nejlonzsákban a sarokba kerüljön, mert a befülledés nem tesz jót neki. Mielőtt eltesszük, figyeljünk arra, hogy alaposan tisztítsuk át és szárítsuk meg, majd nyitott, jól levegőző tárolóban küldjük téli/nyári álomra. Ha magában tároljuk, legjobb ha egymás mellé állítjuk őket, a felnin lévőket viszont egymásra fektetve érdemes felsorakoztatni.
  • Mire cseréljünk? A legfontosabb, hogy ne hagyjuk magunkat megvezetni a szomszéd Józsi bácsi által ránk sózott „megkímélt” gumikkal.
  • Hová tegyük a selejtezendő gumikat? Nos semmiképp se vagdossuk, vigyük ki a szemétégetőbe és hasonlók. Szervizben ez egyszerű, mert mi gondoskodunk a szakszerű megsemmisítésről.

Ne feledd: a legfontosabb magunk és mások biztonsága: pár ezer forinton spórolással tízezres vagy százezres kárt is okozhatunk. Ha bizonytalan vagy abban, hogy sikerül-e megfelelően a garázsban gumit cserélni, hozd szervizbe!

_mg_7253.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://avaloncarservices.blog.hu/api/trackback/id/tr208550498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása