Klímakarbantartás
2016. május 20. írta: Avalon Car(e) Services

Klímakarbantartás

a kora nyári kihívás

Az elmúlt hetek zord időjárása után úgy tűnik, végre átveszi az uralmat a meleg – ezáltal pedig az autóban is jócskán megemelkedik a hőmérséklet, akár napon hagyjuk, akár nem. Ilyenkor pedig vagy lehúzzuk az ablakot, vagy beindítjuk a klímát. Amire egyébként szintén megéri egy kis időt szánni, egyrészt azért, hogy működjön, másrészt hogy ne szedjünk össze valami csúnya bakteriális nyavalyát a nyaralás előtt.

klima1.jpg

Tudtátok, hogy a nyári megbetegedések egy részét a tisztítatlan klíma okozza? Ugyanis számos baktérium és kórokozó húzódik meg a klíma belsejében, ami üzemen kívüli állapotban remekül szaporodik, hogy aztán az allergén reakciókat, légúti megbetegedéseket okozzon. Ezen felül a tisztítatlan klíma a teljesítményt is csökkenti, hiszen eltömődnek a csövek és a nyílások, így pedig a levegő áramlása is nehézkessé válik. A párologtató felületeket citromsavas sprayvel kezeljük át, hogy minden egyes kórokozót elpusztítsunk. Előnye a vegyszerekhez képest, hogy emberi egészségre ártalmatlan, ráadásul kellemes illatot hagy az autóban.

Évente legalább kétszer azonban nem csak tisztíttatni érdemes a klímát, hanem teljes karbantartást igényel.

Töltés: fontos, hogy figyeljünk a klímaberendezésünk töltöttségére. Ugyanis ha nincs elég gáz a klímánkban, nem csak a teljesítmény csökken, de az energiafelhasználás is jelentősen nő, ami az akksink számára elég rossz hír, ráadásul a klímánk élettartamát is megrövidítheti.

Szűrőcsere: a tisztítással együtt egészségügyi szempontok miatt szintén fontos cserélni a klímaszűrőnket.

klima2.jpg

Szervizünkben május 1-től június 30-ig ráadásul kedvezményesen végezzük el a teljes klímakarbantartást, kérésre akár UV-festékes adalékolajjal töltve (hogy szivárgás esetén UV lámpával azonnal megtaláljuk, hol van a baj). Ráadásul ha Bosch pollenszűrőt vásároltok, akkor maga a csere ingyenes.

2.JPG

Várunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://avaloncarservices.blog.hu/api/trackback/id/tr428734574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása