Miért fontos a futómű-beállítás?
2016. május 31. írta: Avalon Car(e) Services

Miért fontos a futómű-beállítás?

A mai fejlett autóipar megköveteli a pontos és rendszeres futómű-beállítást. De hogy miért? Mert nem mindegy, hogy az autód többi alkatrésze milyen élettartamig bírja és mennyire tudod megélni a vezetés élményét. Folyamatos kormánykorrigálás mellett semmiképp.

wheel-alignment.jpg

A futómű egy olyan finom szerkezet, amely biztosítja a kapcsolatot az autó és az úttest között. Rendkívül igényes szerkezeti elemekből áll (rugózást, lengéscsillapítást, stabilitást biztosító alkatrészek), melyek tervezésénél és összehangolásánál a közlekedésbiztonság kapja a legnagyobb szerepet. Az autó futóművét, felfüggesztéseit használat közben különböző behatások, deformálódások érik. Ezeknek hatására megváltozik a kerék összetartása, dőlése, utánfutása.  Évente legalább egyszer, de 10.000 kilométerenként mindenképp érdemes ellenőriztetni a futóművet és korrigálni a beállításokat. Továbbá fontos, ha menet közben járdaszegélynek ütköztünk vagy belefutottunk egy nagyobb kátyúba, akkor is mindenképp nézessük meg az alsó futóművet, mert ütődés hatására elállítódhat.

A futómű beállítási értéket minden autótípusukhoz pontosan megadják a gyárak, hogy ezzel elkerülhetővé váljanak a vezetés közbeni zavaró tényezőként érzékelt problémákat. Pl. hogy ráz a kormány, félrehúz az autó egyenes úton, esetleg nem tartja meg az egyenes nyomvonalat fékezés esetén. De az is utalhat futómű-beállítási hibára, ha aszimmetrikusan kopnak a gumik. Természetesen a legjobb, ha meg sem várjuk ezeknek a hibáknak a felbukkanását, hiszen kritikus helyzetekben végzetes szituációkhoz vezethet. Továbbá növeli a diszkomfortot és megnöveli az üzemeltetési költségeket (például a gumik kopása okán).

Ha úgy érzed, hogy épp itt az ideje megnézetni a futóművedet, május 1-től június 30-ig kedvezményes árakkal várunk az Avalon Bosch Car szervizben, ahol 4490 Ft-ért ellenőrizzük és beállítjuk Neked.

gallery12.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://avaloncarservices.blog.hu/api/trackback/id/tr58764688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása