Programajánló: Balatoni Halak Napja
2016. július 20. írta: Avalon Car(e) Services

Programajánló: Balatoni Halak Napja

A nyári időszakban számos érdekes program közül válogathatnak a Balatonra látogatók. Ezek közül kiemelkedik a Balatoni Halak Napja, melyet 2004 óta tartanak a Vízügyi Minisztérium felhívására.

 2marknscskozs.jpg

Természeti értékeink védelme a 21. században kiemelten fontos, főleg, ami a hungarikumokat illeti. S bár sokaknak a Balaton partról a hekkezés jut eszébe, a hekk például nem tartozik hungarikum halaink közé. Természetesen a halfogyasztás és a halak védelme nem ütközik egymással hiszen kidolgozott telepítési és kifogási tervek mentén történik, halainkat leginkább a környezeti szennyezéstől igyekszünk megóvni.

Aki azonban szeretné kipróbálni a balatoni halak valamelyikét, megteheti számos helyen a Balaton partján, így például Oszi bácsi keszegezőjében Szigligeten, Balatonszemesen a Hal-Álomban vagy pedig a Nádfedeles halsütőben Balatonlellén.

Milyen halakat érdemes kipróbálni?

A Balatonban legnagyobb számban fogas, csuka, balin, harcsa és keszeg (dévér és vörösszárnyú) található meg.

Balatonföldváron pedig idén is megrendezik a Balatoni Halak Napját, ahol számos érdekes programban vehetnek részt az érdeklődők, gyerekektől a felnőttekig. Lesznek kreatív játékok, halas finomságok kóstolása, halászléfőzés, környezeti tanácsadás, illetve egész nap megtekinthető lesz a horgászati eszközök kiállítása.

Ha szívesen részt vennél a rendezvényen, de még nincs ötleted, hogyan juss le a Balatonra, nekünk van egy ötletünk: fogjatok össze a barátokkal és béreljetek egy autót az útra a www.avalon-rent.hu oldalon!

Sőt, a http://www.booking.com –on remek szállásokat is találhattok.

01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://avaloncarservices.blog.hu/api/trackback/id/tr728903188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása