Autós titkok
2017. január 27. írta: Avalon Car(e) Services

Autós titkok

Sokszor úgy viselkednek az emberek az autóban, mintha egy gumiszobában lennének, és senki nem látná-hallaná őket.

Talán pont Te is néha elfeledkezel magadról? Nézzünk pár dolgot, ami az autók átlátszó üvegén belül történik!

woman-singing-and-driving-car_zbdzyk.jpg

1. "Piszkálódás"

Ha szépen akarom kifejezni magam, akkor azt mondom: "piszkálódás". Sejtitek, mire gondolok? Egy kis orrpiszkálás, egy kis fog közé beragadt étel maradvány, körömrágás, teli torokból ásítás...

De talán ide sorolhatjuk a smink igazítást is, nem?

Egyedül ülünk az autóban, nem gondolunk rá, hogy egy piros lámpánál az emberek be-benézelődnek másokhoz. A két leggyakoribb hozzáállás: "Nem érdekel, úgysem ismerem, úgysem látjuk egy mást soha többet."

De ha az ember óvatosabb, inkább úgy jár az agya, hogy nem adja meg ezt az örömet másoknak, hogy ciki szituban lássák, és megvárja, amíg négy igazi fal közé, például egy mosdóba ér.

 

2. Autós randik

A legtöbben láttunk már este, sötétben parkoló "romantikus autót". A pár - elfeledkezve a világról - ölelkezik, csókolózik, mi pedig popcornnal is nézhetnénk a romantikus filmet az autón kívülről.

Hogy mikre nem jó egy személygépkocsi...

 

3. Gyerekek hátul

Anyuka vezet, figyel a KRESZ-re és a forgalomra, a gyerekek pedig a hátsó ülésen randalíroznak. Sokszor titokban, a szülő észre sem veszi! Integetnek a sofőröknek, grimaszolnak, ablakra rajzolnak.

Elvan a gyerek, ha játszik. Amíg ezzel nem veszélyeztetnek senkit, vicces is lehet az előadás.

 

4. A sztárok

Nem tudom eldönteni, hogy nyáron vagy télen viccesebbek az autóban éneklő celebjelöltek. Sok féle van ám, talán magadra ismersz. Valaki csak bólogat ritmusra, valaki fütyörészik, valaki a kormányon dobol, a legjobb mégis az, amikor teli torokból énekel a sofőr egyedül a kocsiban.

Hozzá a nonplusultra a "kutyakéz", amikor kilógatod a kezed a lehúzott ablakon. Én szoktam ilyesmit, és nagyon élvezetes dolog ám! Persze főleg akkor fér bele, ha ismerős környéken járunk, és elegendő vezetési tapasztalatunk van. Kell egy jókis mélynyomós hangfal, a kedvenc rádió vagy egy válogatással tele pendrive, és mehet a party-alone! Szomorú, amikor pont a zene legjobb részénél érkezel meg az úticélhoz, de hát folyt.köv!

Ahogy a Belga számban is van: ablakot le, könyököt ki, kettesbe be, nagy király a hangerő! (Azért a hangerővel vigyázzatok, nem árt, ha nem ezerrel szól a mjuzik, mert úgy nehéz a szirénát meghallani!)

 

5. A sztársztárok

Vannak azok a macsók, akik annak örülnének legjobban, ha átlátszó lenne az egész verda! Napszemüveg (még télen vagy esőben is, de hát az UV meg a fény, na meg a divat...), nyitott cabrio vagy lehúzott ablak, hogy ha már nem átlátszó a kocsi, akkor is kapjon elismerő pillantásokat.

Ha tehetné, még a kocsit is beparfümözné, hogy felhívja magára a figyelmet (az ülést mindenki hátra tudja hajtani, a nem elég).

 

És kik azok, akik biztos, hogy ezt mind nem látják? Nem, nem a gyalogosok - néha ők is figyelnek. Nem, nem a villamosvezetők - ők fentről látnak mindent, és úgy unatkoznak, hogy ennél jobb szórakozásuk nincs. Azok a kis kezdők nem látják,

akik még nagyon biztonságra törekedve vezetnek, 2 centi van a kormány és a mellkasuk között, és lehetőség szerint max. 3,5 centi a szélvédő és a szemük távolsága. Na ők, bármennyire is lassan mennek, biztos nem tudják, hogy mi történik körülöttük a sztereotípiáktól terhes, igazi autós világban.

Lényeg a lényeg, ne felejtsünk el két dolgot: az autó ablaka átlátszó, az ablak lehúzva nem hangszigetel, valamint a biztonság mindennél fontosabb, úgyhogy óvatosan a pótcselekvésekkel, még akkor is, ha nagy rutinnal rendelkezünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://avaloncarservices.blog.hu/api/trackback/id/tr6112159591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása