Nyaralás autóval - 10+1 fontos dolog
2017. augusztus 10. írta: Avalon Car(e) Services

Nyaralás autóval - 10+1 fontos dolog

Augusztus a hagyományos nyaraló szezon Magyarországon, így hétvégén az M7 pl zsúfolva van – mindenki a Balcsit veszi célba. Ilyenkor sokkal nagyobb a balesetek esélye is, mert az autóvezetők sem sokkal bírják jobban a hőséget, mint más halandó, ráadásul a tömeg miatt akár ingerültebbek is lehetnek. A a biztonságos utazás alapvető feltételei közé tartozik a rendszeresen szervizelt, jó állapotban lévő jármű mellett a megfelelő sofőri magatartás és az autó tulajdonságainak ismerete

article-2702451-1d8539a800000578-474_634x428.jpg

Felkészítés

  1. Ha az éves szerviz a nyaralás idejére esik, csináljuk meg hamarabb. Az Avalonnál rendszeresen vásárolhatsz Bónusz Brigádos átvizsgálás kuponokat, melyekkel mindezt könnyebben, gyorsabban, olcsóbban megejtheted.
  2. Elindulás előtt ellenőrizzük a futómű műszaki állapotát, mert a túl puha vagy kopott gumival hosszabb lehet a fékút. A nyári záporok után csúszósak lehetnek az utak, a nagy melegben pedig könnyebben kaphatunk defektet. Szintén fontos a keréknyomás ellenőrzése, amelynek során a pótkerékről sem szabad megfeledkezni. Emelőt, kerékkulcsokat és kerékőrt a csomagtartóba mindenképp tegyük be.
  3. Fontos a hűtőfolyadék, a motorolaj és az ablakmosó folyadék utánpótlása is, utazás előtt mindig ellenőrizzük a folyadékszinteket.
  4. Fontos, hogy a jármű minden biztonsági kelléke (elsősegély csomag, láthatósági mellény) a helyén legyen, és a világító, fényjelző berendezések is megfelelően működjenek.
  5. Tisztítsuk ki a légkondicionálót, illetve gondoskodjunk az ablakok megfelelő árnyékolásáról.
  6. Ne hagyjuk otthon az utazáshoz nélkülözhetetlen dokumentumok egyikét sem: indulás előtt bizonyosodjunk meg róla, hogy nálunk van a jogosítványunk, az autó forgalmi és érvényes műszaki engedélye, a biztosítási zöldkártya, valamint a nemzetközi baleseti bejelentőlap. Legyenek nálunk a segítség esetén hívható assistance telefonszámok is.
  7. Gondoljuk át előre, mikor mennyit tankolunk, és ha van üzemanyagkártyánk, figyeljünk annak limitjeire.
  8. Mindig legyen az autóban legalább 3-4 üveg szénsavmentes ásványvíz, ami jól jöhet a dugóban, kézmosáshoz, vagy ha lerobbanna a kocsink; de végső esetben a hűtővíz minimális pótlására is alkalmas. Vezetés közben ugyanakkor mindig ügyeljünk a folyamatos folyadékbevitelre.
  9. Ne hajtsuk túl magunkat, néhány óránkként tartsunk pihenőt, és ha lehet, váltsuk egymást a volán mögött. Éjszakai utazás esetén jó, ha van valaki, aki a sofőr mellett ébren marad, és fel tudja hívni a figyelmét, ha esetleg a fáradtság jeleit észleli rajta. A vezető általában nem érzékeli, ha elalvás közeli állapotba kerül.
  10. A nyaraláskor vigyük magunkkal az autó pótkulcsát, és tartsuk külön az eredetitől arra az esetre, ha az elromlik, vagy ha elveszítjük a strandon, esetleg ha véletlenül bezárnánk autóba. Értékeinket, így a kulcsot sem szabad soha őrizetlenül hagyni.

+1 Ha pedig balesetet szenvedünk, esetleg feltörik az autót, mindenképpen hívjuk a rendőrséget, ha pedig céges autóval indultunk útnak, rögtön tájékoztassuk flottakezelőnk ügyfélszolgálatát is.

A bejegyzés trackback címe:

https://avaloncarservices.blog.hu/api/trackback/id/tr3912733354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása