3+1 tipp téli gumi vásárláshoz
2016. október 10. írta: Avalon Car(e) Services

3+1 tipp téli gumi vásárláshoz

Itt van az ősz itt van újra, a nyári gumikat engedjük hát útnak… Ha nem is pont így szól a klasszikus vers, de most bizony ez a helyzet.

A nyári gumit télire cserélni általában égetőbb kérdés, mint fordítva, mert ugye az autó nem hószán… jó esetben, és mi sem tervezünk advanced szinten lavírozni autóstársaink között a havas-jeges utakon. Nem, ezt szerintem Ők sem szeretnék. 
Tehát jól tesszük, ha időben gondoskodunk a gumicseréről méghozzá a következő lépéseket szem előtt tartva:

tg1.jpg

  1. Kezdjük a kályhától... Jól gondold meg, hogy az idei szeptemberi lomtalanításban szortírozol-e, mert később kínos pillanatokat élhetsz meg a pince/tároló/padlás stb… ajtajában kezedben egyensúlyozva a lecserélendő gumikkal. Szóval gondoskodj a helyről és a tárolás módjáról. Érdemes a gumikat a raktározás előtt alaposan megtisztítani, a barázdákba szorult kavicsoktól, fa és egyéb törmelékektől, melyek a nyári korzózások során gumiabroncsunk útitársai lettek. Ezt követően csomagoljuk a gumikat egyesével, és írjuk rá a csomagokra, hogy melyik kereket, melyik tengelyen és melyik oldalon használtuk.

  2. Jól gondoljuk meg, mit hova, hogyan szerelünk/szereltetünk, és mindezt honnan szerezzük be.
    Nem írnék szentmisét a szabályos téli gumik használatáról és cseréjéről, mert úgysem tartjátok be, miattam pedig kár lenne lelkiismeret furdalásban tölteni a következő hónapokat, míg a zord télben autókáztok. Viszont néhány dolgot tényleg érdemes megfogadni. Ugyan olcsóbb a használt autógumi, de mint tudjuk: „olcsó húsnak híg a leve”. Elvileg a téli gumikat érdemes 4 évente cserélni, tehát ezt előbb utóbb bele kell kalkulálnunk az őszi költségvetésünkbe, hiszen egy esetleges KGFB megnövekedett havidíja, egy szívet melengető koccanástól sem esne jobban annál a pár tízezer forintnál (Ha meg Lambód van, végképp ne vegyél használt gumikat, mert összeegyeztethetetlen a helyzettel – hallottam már ilyet és tényleg nem tudom feldolgozni, hogy egy 40 milliós autónál miért fáj az a 400 000 Ft a 4 új gumira). Ne szerelj fel különböző típusú gumikat, ha lehet mind a négy gumi legyen egyforma (a szerkezetét illetően mindenképpen), de az azonos tengelyen lévő cipellők méretei, teherbírása és mintázata is legyen egységes.

  3. Válassz egy jó férjet/barátot szerelőt, aki kedvező áron és a legnagyobb hozzáértéssel, türelmes mosollyal viseli a következő mondatot: „Szeretném az autómat gumicserére vinni MOST!!!” mert hát ugye mindig az utolsó utáni pillanatban kell az ilyesmit. 

+1 Ha letetted az autót, koccints egy bögre forralt borral az őszi-téli szezonra és fogadd meg a tanácsainkat, mert mostanában hűvös idők jönnek.

tg2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://avaloncarservices.blog.hu/api/trackback/id/tr7311788067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása