A Budapesten való vezetés nehézségei
2018. július 17. írta: Avalon Car(e) Services

A Budapesten való vezetés nehézségei

 

A különböző fővárosi felújítások egyáltalán nem könnyítik meg a nyári autózást Budapesten. Egyre több a sávlezárás, a lassítás, a buszsávok bevezetése és még folytathatnánk, hiszen a felsorolás végtelennek tűnik. Hoztunk Nektek egy pár fontos tudnivalót, amit érdemes figyelembe venni a fővárosban való közlekedésnél.

Képtalálat a következőre: „dugó”

A BAH csomópont egyirányú lett. (munkálatok ideje: július 2. – augusztus 31.)

A két autópálya bevezetője (M1 és M7) minden reggel túlzsúfolásig tele van, de a Bah csomópont munkálatai most még inkább ellehetetlenítik a közlekedést a budai oldal azon részén. A Hegyalja út felé vezető sáv lezárásra került, így az Erzsébet híd felé tartóknak át kell haladniuk a Budaörsi út-Villányi út kereszteződésén. A belső sáv egy része a villamos pályán halad, ahova csak személygépkocsival lehet felhajtani. Ezek a munkálatok megnehezítik a közlekedést úgy a Villányi, mint a Hegyalja, de még a Budaörsi úton is. Ezért, akik gyakran használják ezt az útvonalat, készüljenek fel a torlódásokra és készítsenek maguk mellé vizet, a melegre való tekintettel.

 A XVI. kerületben egyirányú lett a Rákosi út. (munkálatok ideje: március 19. – augusztus 11.) Ezek a munkálatok már március óta zajlanak, tehát az ott lakók és az ezt az útvonalat használók hozzászokhattak a torlódásokhoz. A Rákosi utat egyirányusították A Mátyás király utcától egészen a Szlovák útig.

A Rákoscsaba felőli bejárást is megnehezítették, a Naplás út, Aranykút és Drégelypalánk utca közötti szakaszán útszűkület van, a vízvezeték szerelések miatt. Ezek a munkálatok még pár hétig, augusztus 10-ig tartanak majd.

 A legnagyobb problémát most az 1-es villamos felújítása/bővítése jelenti. Ezek a munkálatok sajnos egész szeptember 30-ig tartanak majd, szóval az iskolakezdés is kényelmesen beleesik. Főként azon a napon, jó tudatában lenni a Fehérvári út és Etele út csomópont „okozta nehézségeknek”, de a pillanatnyi nyaralni vágyók közlekedését is megnehezíti a felújítás.

Fontos változás, hogy a Fehérvári úton befelé csak egy sáv járható, kifelé az Etele útnál pedig csak jobbra lehet kanyarodni, míg visszafordulni a Petzvál József utcánál van lehetőség.

E mellett a felújítás miatt a Hungária körúton való közlekedést is megnehezíti. A „jól bevált” buszsávok megjelenése, amit már a Váci úton tapasztalhattunk most az M3-as pótlók miatt, itt is működött. A Kerepesi út és Népliget között egy sávval megrövidítették a csúcsidőben amúgy is nehezen járható Hungária körutat. A Hungárián való munkálatok augusztus 31-ig tartanak. Ahogy előző mondatomban is említettem az M3-as metró újítása okozta nehézségek egy részét, a buszsávok bevezetése mellett (Váci út, Árpád út és Lehel tér között) lezárták a Váci úton befelé a Róbert Károly körútra balra kanyarodó sávokat is.

Mindenkinek, aki vezet ezeken az ellehetetlenített utakon kitartást és sok türelmet kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://avaloncarservices.blog.hu/api/trackback/id/tr2314118321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása