Kisokos külföldi autóbérléshez
2016. április 08. írta: Avalon Car(e) Services

Kisokos külföldi autóbérléshez

Már le van foglalva a külföldi családi nyaralás és rémálmaidban sem vágysz arra, hogy ott állj a semmi közepén autó nélkül? Nézzük, mik azok a fontos dolgok, amikre nem árt figyelned autóbérléskor, akár egy közeli országba, akár a tengerentúlra készülsz.

_mg_7550.jpg

Ha valamelyik szomszédos országba készülsz, idehaza is bérelhetsz autót. Ez egy viszonylag egyszerű folyamat, amit online is nagyon könnyű elintézni, hiszen a saját nyelvünkön olvashatjuk az összes tájékoztatót, ismerjük a hazai jogszabályokat, ráadásul a bérlési felület is nagyon átlátható. Ha elakadnánk, fel tudunk hívni egy call centeres munkatársat, aki végigvezet minket a bérlés lépésein és elmondja, milyen biztosítást kell mindenképp megkötnünk a bérlés biztonságához.

Ráadásul néhány hazai kölcsönzőnél – nálunk is – gyakoriak az időszakos bérlési akciók, tavaszi, nyári és őszi akciók, illetve kiemelt, ünnepi időszakos lehetőségek is elérhetőek, nem ritkán kedvezményes árú vagy ingyenes kiegészítőkkel (pl. gyerekülés, GPS, tetőbox).

Ha távolabbi országba készülsz, ahová nem tudsz kiautózni és mindenképp az adott országban kell autót bérelned, de vigyázz, nehogy egy helyi tréfa áldozatává válj és pl. teve várjon a parkolóban…

Érdemes a hazai kölcsönzési rendszer alapvető sajátosságait átnézni (ITT már írtunk róla, mit kell tudnia egy jól működő kölcsönzőnek , mert bár néhány jogszabály különbözik, de a legtöbb kölcsönző azért közel azonos módon működik. Például nézzünk utána, hogy módosítható, vagy lemondható-e a foglalásunk, főleg, ha előre kell fizetnünk a foglaláskor. Külföldön egyébként jóval magasabb lehet az önrész, illetve a biztosítás összege, ezért érdemes tájékozódni a pontos árakról, ne érjen minket kellemetlen meglepetés helyszíni zárolásnál.

Alaposan vizsgáljuk körbe az autót. Érdemes fotókkal is rögzíteni, ha az autón bármilyen hiba van, hiszen külföldön a kárrendezés módja is eltérő lehet a hazaitól.

Fontos, hogy csak dombornyomott bankkártyával tudunk külföldön fizetni. Erről a kártyáról tudják zárolni az önrészt és a feloldási idő a saját bankunkkal való kapcsolat miatt több lehet, mint 1-2 munkanap, ezért készüljünk elegendő pénzzel az útra. Olvassuk el mindig az apróbetűs részeket! Jellemzően kategóriára tudunk foglalni, de néhány kölcsönző autómodell kiválasztására is ad lehetőséget – esetlegesen kicsit többért (néha kétszer annyiért).

És ami külföldön nagyon fontos: soha ne hagyjuk itthon a magyar leleményességet, mert néha hasznát vehetjük. Mint például az a család, ahol az anyuka nevére és kártyájával foglalták az autót, de apuka szerette volna átvenni és nem várt akadályba ütköztek az adminisztráció során. Végül az autóbérlést munkatársakon keresztül oldották meg, a bérlési időszakot viszont online tudták módosítani, így aztán egy határidőn belüli lemondással még a pénzüket is visszakapták.

_mg_7415.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://avaloncarservices.blog.hu/api/trackback/id/tr408579294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása