Röviden a környezettudatos közlekedésről
2016. február 15. írta: Avalon Car(e) Services

Röviden a környezettudatos közlekedésről

Kinek mi jut eszébe, ha környezetbarát autózásról van szó? Az első három gondolat között bizonyára ott van a minőségibb hajtóanyag használata, a korszerűbb motorok készítése vagy a károsanyag-kibocsátás csökkentése. Azonban legalább ugyanekkora légjogosultsággal bír az, hogy csökkentsük a forgalomba kerülő autók számát. Hogy hogyan? Úgy, hogy többen használunk egy autót.

csh2.jpg

Bizonyára ismerős helyzet az, hogy pont a szombati nagybevásárláskor nem találsz egyetlen parkolóhelyet sem. Vagy hogy minden évben fizeted az autód költségeit, kötelezőt, cascot, gumicserét, átvizsgálást, műszaki vizsgát, de úgy érzed, mégsem használod annyit, hogy ez megtérüljön. Viszont mégiscsak szükséged lenne néha egy autóra, mert el kell menned egy tárgyalásra, a nagybevásárlásod nem csak két szatyorra korlátozódik.

A carsharing erre a problémára nyújt élhető és könnyen elérhető megoldást, ráadásul jelentős mértékben csökkenti az ökológiai lábnyomokat is. Hiszen egy-egy carsharing autó használata akár 5 hagyományos autó használatát is képes kiváltani. Így mikor te nem használod az autót, használja más. Te pedig nem fizetsz feleslegesen azért, hogy van egy autód, amit nem használsz ki.

De mi is az a carsharing?

Egyénre szabott közösségi közlekedés, amely a nyugati, egyre inkább bérlési típusú társadalmakban már hosszú évek óta virágzik. A közösségi autó a város egy-egy adott pontján parkol, amelyet egy egyszerű szerződéskötés után online bármikor lefoglalhatsz és a saját kártyáddal nyitható. Használod, ameddig szükséged van rá, majd visszaviszed a felvételi pontra és bezárod. Mindezért pedig csak a valós felhasználás költségét kell kifizetned: kilométer-és óradíjat.

Magyarországon jelenleg az Avalon Car(e)Sharing az egyetlen carsharing szolgáltató, összesen 7 budapesti belvárosi, két budaörsi és egy egri felvételi ponttal.

csh.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://avaloncarservices.blog.hu/api/trackback/id/tr558391702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása