Miért a carsharing a közösségi közlekedés jövője?
2016. március 11. írta: Avalon Car(e) Services

Miért a carsharing a közösségi közlekedés jövője?

Általában tömegközlekedem Budapesten. Ennek több oka is van. Az első kapásból az, hogy nincs autóm. A második, hogy a költségei jóval magasabbra rúgnának, mint amennyi a használatából eredő haszon (pl. korlátlan mobilitás, általam választott útvonal, kényelem). Én pedig gyakorlatias ember vagyok, szeretem az idő-és költséghatékony megoldásokat.

shutterstock_106968965.jpg

Ekkor jön a képbe az, hogy napközben esedékes egy tárgyalás. Ez pedig a nőknél különösen érzékeny pont, hiszen több millió nőtársam nevében mondhatom, tűsarkúban rodeózni (főleg esőben vagy 35 fokban) egy csuklós buszon nem épp leányálom, főleg a reggeli csúcsban, kezemben a női táska, laptop táska. :)

Így aztán a következő megoldások jöhetnek szóba:

  1. lenyelem a békát és kockáztatom az öltözékem épségét
  2. jóval többet fizetek egy taxistársaságnak a fuvarért, mint amennyit szeretnék
  3. kiválasztom a legközelebbi carsharing pontot, előre lefoglalom az autót, elintézem a dolgomat, majd visszaviszem a felvételi pontra.

A világ nagyvárosaiban szinte minden sarkon van már egy carsharing pont, de Budapesten is egyre több helyen elérhető, így 5 parkolóházban, illetve a Récsei Center és a Westend City Center parkolójában. Elérhető ezen kívül a budaörsi BITEP Parknál és az egri AGRIA-MERCI telephelyén is.

Így figyelembe véve azt a nem utolsó szempontot is, hogy mennyivel elegánsabb autóval érkezni egy tárgyalásra, mint busszal, a carsharing nagyban megkönnyíti a rövidtávú felhasználást. Ugyan némileg drágább összességében, mint egy havi Budapest bérlet, a taxinál jóval olcsóbb. Ráadásul tiszta, műszakilag kifogástalan és biztos, hogy akkor tudom elvinni, amikor én akarom.

Ezáltal a carsharingnek rendkívül nagy hatása van a közösségi közlekedésre, hiszen hetente-havonta néhány órára van saját autóm, mégsem fizetek mindenféle adót, biztosítást, és a benzináremelés se okoz indokolatlan idegrángást.

Ha szívesen kipróbálnád a carsharing adta kényelmet, játssz velünk egész márciustól május végéig az Avalon Car(e)sharing facebook oldalán és légy te a szerencsés, aki az adott havi élmény-nyeremény mellett egy havi carsharing használatot is magáénak tudhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://avaloncarservices.blog.hu/api/trackback/id/tr158464952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása