A kánikulának is vannak veszélyei. Vigyázzunk a vezetésnél!
2018. június 20. írta: Avalon Car(e) Services

A kánikulának is vannak veszélyei. Vigyázzunk a vezetésnél!

 

Végre itt a nyár és nagyon meleg az idő. Sőt, egyre melegebb lesz kint és ez kihatással lesz a vezetésünkre is. A jó időnek köszönhetően, sokat nyaralni indultok, rendszerint autóval. Hoztunk Nektek pár hasznos tippet, hogy mit érdemes figyelembe venni egy egy hosszabb kirándulás előtt. Vagy, ha nap, mint nap vezettek és a kánikulába dugóba keveredtek (ami sajnos nem ritka jelenség) mit érdemes tartani a kocsiban.

nyariautozas.jpg

Első és legfontosabb az autónk műszaki állapotának ellenőrzése. Arról már korábban írtunk, hogy érdemes elővenni a nyári gumikat, mert azon túl, hogy hamarabb kopnak, a fogyasztásra sincsenek jó hatással. A fékút a harmadával is megnőhet a puha gumiknak köszönhetően.

A téli és tavaszi közlekedés megterheli a futóművet, ezért érdemes átnézetni.

Mindemellett a klíma kitisztítása még nagyon fontos. A baktériumokat célszerű elpusztítani, erre vannak különböző fertőtlenítő spray-k és a pollenszűrőt is ajánlott kicserélni a saját egészségünk érdekében. Ha éppen nincs légkondi az autódban, ajánljuk, hogy a hátsó ablakokra szerezz be napvédő rolót, hogy kevesebb napfényt engedj be az autóba, így csökkentsd a meleget.

Ellenőrizzük a hűtőfolyadék és a motorolaj szintjét, nehogy utazás közben kellemetlen meglepetést okozzanak. Az ablakmosó folyadékot is váltsuk nyárira és az ablaktörlő lapátokat is cseréljük le, ha a gumi elengedte magát a téli szezonban.

Ha nem bízunk autónk állapotában, érdemes lehet bérelt autóval neki indulni a hosszú útnak, mert azok mindig karban vannak tartva, kevés kilométerrel rendelkeznek és nem utolsó sorban 24 órás assistance szolgáltatást is nyújtanak.

 A nagy melegben egészségünkre is fontos figyelnünk vezetés közben. Első sorban a napszemüveget érdemes lehet mindig a gépjárműben tartani, hogy ha erősen süt a nap, ez ne akadályozza a jó látásviszonyokat. A dehidratáltság ingerlékenységet okoz, a koncentrációs képességre sincs jó hatással, ezért az alacsony folyadék bevitel közvetett módon balesetveszélyes lehet. Ajánlott, hogy mindig legyen víz a kocsiban. Megint csak a dugókra gondolok, de hosszabb utazáshoz még inkább ajánlott, hogy „feltankoljuk” folyadékkal is az autót.

20208364_1276206_3cd7527e4409c82c464726a9ffd58be9_wm.jpg

Figyeljünk arra is, hogy ne melegedjen fel az autó, mert az is fáradékonysághoz vezet. Fontos, hogy azért le se „hűtsük” nagyon magunkat, mert megfázhatunk. Az az optimális, ha a külső hőmérséklet és az autóé közötti különbség nem haladja meg az 5-6 fokot.

És, ami még a legfontosabb, hogy soha ne hagyjunk se gyereket, se állatot az autóban nyáron, mert nagyon hamar fel tud forrósodni a jármű és könnyen hőgutát kaphatnak az apróságok.

A bejegyzés trackback címe:

https://avaloncarservices.blog.hu/api/trackback/id/tr3514060148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása