Minek nevezzelek?
2017. január 12. írta: Avalon Car(e) Services

Minek nevezzelek?

Nem ritka jelenség még felnőttek körében sem, hogy valaki elnevezi a használati tárgyait. Általában azokat, amik hasznot is hoznak: a mosogatógép valakinél Teri, a fűnyíró valakinél Jocó, pedig csak egyszerű tárgyakról van szó, amiket mi irányítunk, mi kapcsolunk be, de mégis: szolgálják a hétköznapjainkat, fontosak nekünk, közel kerülnek hozzánk. Ehhez hasonlóan az autónknak is nevet adunk sokszor, biztos nektek is van ilyen ismerősötök!

lovecar.jpg

Még a gyakori kérdéseken is felmerül (bár ott aztán mindenről van szó), hogy valaki tanácstalan: minek nevezze el új kiskocsiját? Hát igen, ez nehéz kérdés! Lássunk néhány típusnevet!

  1. Autómárkából eredő becenév

Nem egyszer hallottam már Suzukit „Suzi”-nak becézni, de a Mitsubishi is lehet Misi, a Toyota pedig Tojás vagy Tojgli, a BMW gyakorta csak Bömbi. Már az is kedvesebb az eredeti hosszú névnél, ha Merci, Lambó, Trabi vagy Sevi megszólítással illetjük az autónkat.

  1. Szín alapján választott név

Nem szívesen vallom be, de nekem lila autóm volt, nem is szívesen jártam vele a Fradi stadion környékén. Minden esetre mivel ennyire jellegzetes színe volt, hát persze, hogy Lilu volt a neve! De egy ismerősöm a piros Opeljét rendszeresen csak Piriként emlegeti, egy kék Opel pedig Szilvácska becenévvel gurul Magyarországon, a piros kisautók meg gyakorta Eperke névre hallgatnak.

  1. A kreatív, igazi egyéni nevek

Hát ebből van sok verzió! Valaki úgy nevezi el az autóját, hogy milyen névnap volt, amikor a birtokába kerül. A legjobb ezek közül szerintem a Filemon, és higgyetek nekem: tényleg van ilyen nevű kispözsó! És Lőrinc nevű Suzuki is! A régi Lada Samara beceneve Csacsi, a JAY rendszámút pedig nyilván csak „Dzséj-nek” hívja gazdája. Ja, szintén rendszám alapján NNV azaz Ninive is lehet egy autó, a GYK Gyík vagy Gyökér, vagy George Washington Peter a GVP miatt – nem gondoltátok volna, mi? A legkedvesebb talán a KCG-ből eredő Kacagó, a kis Nissan Micra.
Ismeritek a „De szép macska vagy Sanyi…” című videót? Na ez alapján is neveztek már el Sanyinak egy szép, gyönyörű új autót.

Minden csak a tulajdonoson és/vagy a kreatív ismerősökön, családtagokon múlik! Autóciról is hallottunk már, Bikáról és Villámról is… Ránézel és kitalálod, mi illik rá! Nevezzétek el az autótokat Ti is, hátha attól még jobban fogjátok szeretni, még jobban vigyáztok majd rá. Minek ide egyéni rendszám? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://avaloncarservices.blog.hu/api/trackback/id/tr3612120943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása