Az élet nagy lábon - az első magyar BigFoot története
2016. március 22. írta: Avalon Car(e) Services

Az élet nagy lábon - az első magyar BigFoot története

Ugye mindenkinek megvan az a részlet az 1985-ös Rendőrakadémiából a 80. perc környékén, mikor az ifjú pár egy 1982-es Ford F-250-nel hajt el az esküvőről? Ez volt a Bigfoot második filmes debütálása (először az Ennyit az állásomról című 1981-es filmben bukkant fel), de innetől fogva számos másik filmben is megjelent, hiszen Amerikában a Bigfoot kultúrája is elkezdett kibontakozni, majd versenyek és showk is épültek a „nagylábú” négykerekűre.

pdvd_388.jpg

A BigFoot egy igazi férfias vezetési élmény záloga: hatalmas kerekek, örvénylő por-és sár, és persze egy monstrum, amit uralni kell az első másodperctől az utolsóig.

Idehaza Budapest 11. kerületében van lehetőség kipróbálni egy egészen egyedi Bigfootot: az eredeti Chevrolet Amerikából érkezett magyar gazdájához, ahol aztán néhány olajszagú műtét során romantikus kapcsolatba került egy orosz GAZ-66 off-road katonai teherautóval.

Találni rajta mindenféle vadházasságra utaló nyomokat, így például megörökölte a GAZ V8-as benzinmotorját, a Csepeltől kapott egy fordulatszámmérőt és még Ikarus indítógombot is fellelni benne. Itt-ott átpüfölték a kasztnit, került bele plexi, kazánlemez, és egyéb posztszocialista apróságok is.

És hogy mekkora cipőt hord a Nagylábú? Egész pontosan 26 colos kiszélesített felnikre dobták rá azokat a gumikat, amik ha felhajtanának egy közútra, nagyjából világvége hangulatot idéznének elő – és egy 8-as erősségű földrengés érzetét.

Az biztos, hogy nem árt rendesen megfogni a kormánykereket, mert az orosz-amerikai szerelemgyerek nem adja magát egykönnyen. Hiába a szervórásegítés, itt azért az autó (akar lenni) az úr. Hiszen a motorháztető alatt ott feszül egy Chevi újvilági vadsága és persze a GAZ-66 zabolázhatatlan ősereje, ami még egy keményebb sofőrnek is feladja a leckét.

Akit nem rémít meg, hogy melléállva is nyakmagasságban végződik a kerék, annak ideális vadulás lehet egy BigFoot a családi autók kényelme után. Ehhez nem kell mást tenni, mint április 30-ig elhozni az autóját az Avalon Bosch Car Service-be, igénybe venni bármely szervizszolgáltatásunkat és a váróban elhelyezett nyereményszelvénnyel játszani egy 5 körös tesztvezetésért.

Kattints a részletekért!

avalon_szerviz_nyj_facebookra.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://avaloncarservices.blog.hu/api/trackback/id/tr988511600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása