Leélni az autóban egy életet
2017. szeptember 11. írta: Avalon Car(e) Services

Leélni az autóban egy életet

Mindenki ragaszkodik az autójához, főleg, ha ő kereste meg rá a pénzt, gyermekkorában arról az autóról álmodott és elérte a kitűzött célt. Ilyenkor büszkék vagyunk rá és felértékelődik a szemünkben. De le tudnánk élni egy teljes életet az autóban? Persze, tudom, ez kicsit sarkított kérdés, de elgondolkodtató.

mcdonalds-manager-doused-with-gasoline-in-drive-thru-assailants-post-video-on-social-media-video-1-670x444.jpg

A Kanadában tett látogatásom során feltűnt, hogy a másik kontinensen majdnem minden szolgáltatás „drive thru”: a bank automatától a különböző éttermeken át a bevásárló központig. Hihetetlen, hogy az egyénnek ki sem kell szállnia a járműből, mert minden elintézhető az „ablakon” át. Nem kell plusz erőfeszítést tenni, elegendő, ha csak élsz az autódban, mert minden, ami ehhez szükséges könnyen be- illetve megszerezhető.

Eddig is jól ismertük az autóval átjárható gyors éttermeket, hiszen Budapesten is találunk belőlük bőven, mivel a McDonald’s, a KFC és a Burger King már hazánkba is bevezette ezt a könnyített és gyorsított megoldást. Ezek példájára el lehet képzelni milyen sokat könnyít a pénzfelvételen és a bevásárláson az autóval áthajtható bankautomata, vagy az előzőleg telefonon leadott bevásárló lista elemeinek pillanatok alatti felvétele a hipermarket előtt. Mondhatnánk, sok időt megspórolunk így, ami igaz, de vajon nincs ennek hátránya?

Már sejthető, hogy van. Sőt, nagyon sok hátránya van. Az első, hogy egyébként sem mozgunk eleget nap, mint nap, ez a lehetőség pedig még azt a keveset is elveszi tőlünk, ami van. Tehát az elhízás, érelmeszesedés garantált, de túl előre szaladtam. Nem kell megijedni, mert egy-két alkalom a „drive thru”-ban még nem jár ilyen kétségbeejtő következményekkel. Amikor valaki megkapja az autóját, vagy csak bérel egyet, természetes, hogy ki akarja próbálni a lehetőséget és a vele járó előnyöket is élvezné. De nap, mint nap így élni már egészségtelen. Most nem hazánkról van szó, hiszen itt még nincs ennyi „drive thru” lehetőség, de szerintem csak idő kérdése. Egyéb hátrány lehet az ellustulás, a vezetés (menet közbeni) egészségtelen étkezés. De az előnyökről sem szabad megfeledkezni, hiszen így a vásárlás, ügyintézés gyorsabb, kényelmesebb, és ami a legjobb, hogy sorban állás közben hallgathatod a kedvenc zenéd. Viszont így az életben három fontos helyszín marad: a lakásod, a munkahelyed és az autód, ami szép lassan a lakhelyeddé válik. Ismételten leírom, kicsit sarkítok ezzel a kijelentéssel, de sajnos nem mondok lehetetlent.

523383732.jpg

A végére pedig egy pozitív és egy negatív tapasztalat. Az utóbbival kezdem, bár az alaphelyzet mindkettőnél ugyanaz, kora reggeli órákban sietsz a munkahelyedre. Mindenki számára ismerős szituáció, sajnos a világunk jellemzője az állandó rohanás. Otthon nem volt idő kávézni, de az úton van legalább négy, vagy öt „drive thru”, ahol kávét vásárolhatsz. Az elsőnél be is állsz a sorba, de nagyon lassan haladsz, aztán a hátad mögött is felgyűl a kocsisor és a „Drive thru”-nak van az a tulajdonsága, hogy csak egyirányú, keskeny út vezet a kijárat felé. Innen már lehet sejteni a történet kellemetlen kimenetelét, mert, ha az előtted lévő vásárló több terméket vásárol, vagy felmerül egy probléma, nem azt kapja, amit szeretett volna, több tíz percre ott lehet ragadni a sorban. Viszont ha nem autóval lennél, könnyedén sarkon fordulhatnál és távozhatnál. Ennek a másik oldala, amikor pár perc alatt hozzájutsz a kedvenc kávédhoz és nem kell arra is időt pazarolni, hogy bemész a boltba. Ez a pozitív tapasztalat. De, mint oly sok minden más az életben, ez is a logikus gondolatmeneten és a szerencsén múlik.

A végén pedig kíváncsiak lennénk a ti véleményetekre. Mivel itt Magyarországon még nem olyan elterjedt a „Drive thru” szolgáltatás, melyik lenne az, ami a leginkább megkönnyítené az életetek? Ha lenne bevásárlásra lehetőség, élnétek vele? Milyen más előnyöket, vagy hátrányokat láttok benne? Pozitív, vagy negatív tapasztalat?

Hozzászólásban várjuk válaszaitokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://avaloncarservices.blog.hu/api/trackback/id/tr4312821732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása